logo

Nyhetsbrev

Turforslag nærområde - sommer

TROLLHØE
Trollhø (1370 moh) er en av de fine, nære toppene som nås lett fra Lemonsjøen. Med Jotunheimen Lemonsjø Alpinsenter som utgangspunkt kan toppen nås via to fine ruter sommerstid og to vinterstid. Nedenfor beskrives rutealternativene for henholdsvis sommer- og vinterturer.

Alternativ 1:
Fra skisenteret kan man enten ta skiheisen opp til endestasjonen eller man kan gå opp hovedtraseen. (Går man opp, er det viktig å gå helt inntil kanten på høyre side av traseen og se opp for kryssende trafikk omtrent midtveis oppe). Fra toppen av skiheisen skrår man til høyre (nordvestover) over en høyde og kommer ned i en liten dal. Den følges videre inn til høyre (fortsatt nordvestover). I det man kommer så langt at det nesten tipper ned mot Tessesida, ser man toppen litt til høyre. Da er det bare å gå rett opp. På toppen har man et fantastisk utsyn til Tesse, Kvitingskjølen, Glittertinden og en rekke av Jotunheimens topper ellers. Snur man seg rundt, kan man på fine værdager se rett inn i Rondanes tinderekke og helt til Dovrefjell og Snøhetta. I sør-øst rager den runde Heidalsmuen, eller Mugkampen, som den også kalles.Tilbake kan man enten kjøre ned samme vei som kan kom opp, eller man kan kjøre litt ned fra toppvarden der man kom opp og så svinge til høyre og runde toppen mot høyre. Herfra kan man kjøre ned til Hesthaugtjønne, videre ned på flatene og inn på løypa som går over til Brimi Fjellstugu og følge denne tilbake til skisenteret.

Alternativ 2:
Her går man fra skisenteret, følger de oppkjørte løypene til man kommer til krysset til Brimi Fjellstugu ved den siste setra. Herfra følger man løypa til Brimi til man kommer opp på flatene og så skrår man til venstre og opp til toppen. Det er greit å gå på skrå slik at man runder litt nedenfor toppen på den sida som vender mot Tesse for så å svinge opp på selve toppen. Her kan bruke de samme alternativene ned igjen som de som er nevnt i alternativ 1.

Vi kan også arrangere trugeturer i nærområdet på vinterstid med guide. Utgangspunkt er Lemonsjøen Fjellpark.