Inspirasjon

Derfor kjøpte Ronald og Ragna hytte på Lemonsjøen

Ragna og Ronald Haaland bor ved kysten sør for Ålesund, og kjøpte hytte på Lemonsjøen rundt årsskiftet 2019-2020. Med familie bosatt i Trondheim og Oslo, opplever de Lemonsjøen som en super beliggenhet med kort vei til det meste. Vi har spurt Ragna og Ronald om hvordan det er å være hytteeier på Lemonsjøen, slik at du kan få et inntrykk fra de som vet det best.

Ragna og Ronald bruker hytten så ofte de kan, gjerne i forbifarten på vei til Oslo for å besøke familien.

Hvorfor falt valget på hytte på Lemonsjøen?

Vi hadde hørt om Lemonsjøen gjennom noen andre som hadde hytte der nede, sier Ragna. Vi likte beliggenheten, og det var noe av det viktigste for oss. Lemonsjøen ligger midt i mellom mange nasjonalparker som for eksempel Rondane, Jotunheimen, Dovre, Breheimen og Reinheimen. Det er et eldorado av natur med enkel tilgang. Man kan være på Lemonsjøen og nå alt dette på dagsturer.

I tillegg har Ragna og Ronald barn og barnebarn i Oslo og Trondheim. Da så vi på denne beliggenheten som gunstig med tanke på resten av familien da den ligger midt i smørøyet, forteller Ragna.

En annen grunn til at vi valgte Lemonsjøen, var klimaet. Vi får et helt annet klima når vi kommer over Strynefjellet – mye mer stabilt. Det er varme sommere og kalde vintere.

Hvordan var kjøpsprosessen?

Etter at vi hadde hørt gode ting om Lemonsjøen, startet vi med å leie hytte der to ganger. Da fant vi fort ut at dette området var riktig for oss, sier Ragna. Videre forteller Ragna at de kontaktet Lemonsjøen Utvikling om å få se en tomt. Da startet prosessen som endte med at de i stedet for å bygge selv, valgte en av hyttene til Lemonsjøen Utvikling. Da sto også Lemonsjøen Utvikling for hele prosessen med bygging.

Min mann Ronald er bygningsmann og han fulgte med i prosessen, forteller Ragna. Vi opplevde at det var solide, gode hytter. Når det gjaldt endringer så hadde vi litt andre forslag i forhold til tegningene, og det endte med at vi fikk det akkurat sånn som vi ville ha det. Lemonsjøen har også blant annet vært behjelpelig med å grave opp og gjøre klart til en bod vi ønsket å sette opp selv.  

Vi signerte papirene i november, tomten ble gravd ut i januar, og hytten kom på plass i februar. Den 4. juni flyttet vi inn i hytten - veldig kjapt og effektivt!

Hva er det beste med å ha hytte på Lemonsjøen?

Klimaet er svært viktig, understreker Ragna. Videre er det den gode tilgangen til milevis med preparerte løyper og alpinbakken rett ved. I tillegg har vi gode muligheter til å gå ut og spise variert og god mat. Den rike naturen i området er også svært positiv for oss.

Ragna utdyper "ser man med et fugleperspektiv ned på Norge, så ser man hvor gunstig dette området er. Man har fantastiske turer som Galdhøpiggen og Glittertind like ved. For vår del kan vi også besøke familie i Oslo som en dagstur med hytten som utgangspunkt. Skal vi helt hjemmefra til Oslo, pleier vi å stoppe ved hytten og lade el-bilen før vi kjører videre til Oslo. Barna og barnebarna for øvrig elsker også å være på hytten vår, og bruker den masse".

Hvordan opplever dere at nabolaget og miljøet er?

Vi opplever at det er et godt miljø blant hytteeierne på Lemonsjøen. Det er fredelig og rolig med god plass på hver hyttetomt. Naboene er trivelige, og vi har et godt forhold hvor vi gjerne går innom til hverandre og hilser på.

Bruker dere hytten året rundt? Driver dere med noe utleie?

Vi bruker hytten året rundt. Det er like mye pluss om sommeren som om vinteren. Vi har også leid litt ut, og opplever at det er et godt utleiemarked og veldig enkelt og leie ut. Det er jo et pluss for de som ønsker å leie ut for å hjelpe å finansiere hytten. 

Her ligger hytten fritt i det koslige nabolaget på Utsikten.

Til sist, vil dere anbefale andre å kjøpe hytte på Lemonsjøen?

Ja, det vil vi! Vi elsker området og har opplevd en veldig effektiv og ryddig prosess. Personene i Lemonsjøen Utvikling yter god service, er imøtekommende og veldig på tilbudssiden. Vi er veldig fornøyde med valget vårt.

Interessert i hytte på Lemonsjøen?

Kunne du tenke deg å lære mer om hyttene på Lemonsjøen? Vi hytter fra kroner 2.840.000, og bistår gjerne gjennom hele prosessen. Ønsker du å bygge selv? Se våre byggeklare tomter, og bygg det du selv ønsker på tomten. 

Flere inspirasjonsartikler