Randonee-eldoradoet
Opplevelser

Randonee-eldoradoet

Les mer

Jotunheimen er Lemonsjøen sin nærmeste nabo og storebror - med uendelige muligheter for fantastiske vårskiturer og skikjøring.

No items found.

Fra påske til 17. mai kan få steder måle seg med Jotunheimen med randoneeski eller fjellski på føttene. Med Lemonsjøen som base kan du velge fra aller øverste fjellhylle, med snøforhold og terreng for enhver smak. Vi har samlet 7 toppturer innen cirka en times omkrets av Lemonsjøen, som vi vil anbefale å oppleve!

Generell info

Sesong
Vinter
Vår
Tid
Gradering
Middels

1. Loftet, 1170 moh. 

Ta turen til toppen av Loftet, en tur som starter ved den vakre Sognefjellsvegen eller vinterbommen ved Vegaskjelet. Med en høydeforskjell på ca. 1170 meter og en antatt tidsbruk på ca. 5 timer, vil denne turen garantert gi deg en god dose med adrenalin og fantastisk utsikt.

For å få mest mulig ut av turen, anbefaler vi at du har vanlig toppturutstyr og skarejern. Det er viktig å være forsiktig på vei opp og passe på å følge riktig vegval og navigasjon, særlig når tåken kommer sigende eller når man er i skredutsatte områder. Men med riktig utstyr og riktig planlegging, kan du trygt nyte en fantastisk dag i fjellet.

På toppen av Loftet venter en magisk utsikt som vil ta pusten fra deg. Her kan du beundre de majestetiske omgivelsene og nyte en herlig skikjøring nedover de store snøflankene. Nedkjøringen følger primært samme rute som oppover, men du kan også velge å spre nedkjøringen bredt utover den store flanken.

2. Nautgardstinden, 2258 moh

Nautgardstinden (2258 m.o.h.) er en trygg topptur som er lett tilgjengelig fra Valdresflye og del av en ryggtravers med flere 2000-meterstopper. Beste utgangspunkt er fra Glitterheim, Bessheim/Gjendesheim eller Hindsæter, og midtvinters er Russlie beste utgangspunkt. Høgdeforskjellen er 1260 høgdemeter og antatt tidsbruk er 7-10 timer tur-retur. Det kan være greit å sette fra seg skiene på det siste bratte partiet mot toppen.

Nautgardstinden ligger i Jotunheimen mellom Veodalen og Sjodalen og er en markant topp med ukomplisert skiterreng. Turen egner seg godt på fjellski, og toppen kan bestiges fra nesten alle kanter, bortsett fra den loddrette nordvestveggen. Fra Valdresflye er Hindsæter eller Russlie gode utgangspunkter.

Har du tid og krefter, kan du plukke med deg flere 2000-meterstopper rundt Nautgardstinden.

3. Heimdalshøe, 1843 moh.

Heimdalshøe er en trygg og tilgjengelig topptur hele vintersesongen, med en høyde på 1843 meter over havet på Valdresflye. Turen tar omtrent 4,5 timer (tur-retur) og har en høydeforskjell på ca. 900 meter. Det beste utgangspunktet er Maurvangen fjellpark eller vinterbom på FV. 51 (stengt mellom november og april). Du trenger fjellski eller normalt toppturutstyr, og anbefalt skiutstyr er fjelltelemark, randonnée og fjellski.

Heimdalshøe gir en flott utsikt inn i Aust-Jotunheimen til Besseggen og Gjendealpane. Turen starter på 1000 meter over havet, går opp gjennom fjellbjørkeskogen og opp mot Mollflyhalsen. Sjølve toppen ligger på ei stor flate og det er mange "luretopper" underveis. Nedkjøringen går samme vei som opp, og terrenget er slakt og oversiktlig hele veien.

4. Sokse, 2189 moh. 

Opplev den vakre og spennende Sokse-topp med sine tvillingtoppunkter på 2189 meter midt inne på Leirbreen. Beste utgangspunkter er Leirdalen, Krossbu eller Sognefjellshytta, med en høydeforskjell på ca. 922 meter og en antatt tidsbruk på 5 til 7 timer tur-retur. Vær obs på skred- og utglidingsfare, og ha normalt toppturutstyr + isøks, stegjern og skarejern. Fjelltelemark og randonnée anbefales som skiutstyr. Turen er krevende både opp og ned, med vurderings- og navigasjonskrav. Start fra Sognefjellet og følg kvistaløypa mot Smørstabbreen og Leirvassbu, og vær forsiktig når du går opp snørenna mot toppen. Utsikten fra toppen er fantastisk, men nedturen bør tas med forsiktighet. Rådfør deg med erfarne fjellfolk før du legger ut på turen.

5. Storebjørn, 2222 moh.

Topptur til Storebjørn (2222 moh) i Jotunheimen er en flott opplevelse. Det er to vanlige ruter å velge mellom, og turen tar ca. 5-6 timer tur-retur. Toppturutstyr er nødvendig, og breutstyr bør også vurderes. En av rutene starter fra Krossbu på Sognefjellet og følger kvistaløypa mot Leirvassbu. Adkomsten skjer via ei skrårenne som går frå breen og heilt inn på ryggen. Det andre rutevalget tar av kvistaløypa like etter at den kommer inn på Leirbreen. Uansett hvilken rute du velger, vil du få en fin fjellskitur med fantastisk utsikt og mulighet til å gå på bre.

6. Rasletind, 2000 moh. 

Rasletind er en av de enkleste 2000-meterstopper å bestige i Norge og et populært turmål for vårskitur. Den ligger i den østlige delen av Jotunheimen og er en del av Kalvehøgdeplatået mellom Leirungsdalen og Bygdin. Beste utgangspunkt er å følge Fv.51 til toppen av Valdresflye og parkere ved Flye 1389, 1390 m.o.h. Høgdeforskjell er ca. 800 høgdemeter og antatt tidsbruk er 4-6 timer (tur-retur) med totalt 15 km. Vær obs på bratt terreng ned fra toppryggen. Normalt toppturutstyr anbefales, og fjelltelemark, randonnée, fjellski eller langrennsski er anbefalt skiutstyr. Rasletind egner seg godt for familieturer og gir fantastisk utsikt over toppene i Leirungsdalen.

7. Fannaråken, 2068 moh.

Opplev Norges høyeste betjente overnattingsplass på en topptur til Fannaråken! Turen starter fra Storfonni ved Preststeinsvatnet, med en høydeforskjell på ca. 700 meter og tar 4-6 timer. Vær obs på rasfarlige skavler og breutstyr anbefales. Fjelltelemark og randonnée anbefales som skiutstyr, da turen ikke egner seg for snowboard. Fanaråken gir fantastisk utsikt til Jotunheimen, Breheimen og Skagastølstindane. Start turen fra Sognefjellet, eller fra Preststeinsvatnet når Sognefjellsvegen er åpen etter vinteren. Returen går samme vei som oppover.

Kilde: Visit Jotunheimen

Besøk vår interaktive eiendomsvelger og finn din nye fritidseiendom!👇

Se hva hytteierene på Lemonsjøen sier

Vi bor i Øyer, rett ved Hafjell, og kan ikke få fullrost hvor deilig det er å komme opp hit og bare nyte natur og stillhet. Her er det alpint- og langrennsløyper i umiddelbar nærhet, men for oss så er mulighetene på sommer og høst, minst like viktig. Fjellturer til fots, fiskemuligheter i alle retninger, og bare en liten svipptur med bil, så er du på Gjendesheim, i hjertet av Jotunheimen. Mulighet for leie av el-sykkel og båt, finnes også.

- Ann-Kristin og Jonny, hytteiere på Lemonsjøen

Siste fra skisporet

navn
Opplevelse

Randonee-eldoradoet

Link til kart

Kontaktinfo

Telefon
Epost

SoMe

Facebook
Gå videre
Instagram
Gå videre

Flere opplevelser