Inspirasjon

Ann-Kristin og Jonny benytter enhver anledning til å dra på hytta si

Ann-Kristin og Jonny er hytteeiere i Utsikten Hyttefelt. De bor i Øyer ved Hafjell, og setter stor pris på muligheten til å dra opp til stillheten og nærheten til naturen som Lemonsjøen tilbyr ved enhver anledning. I denne artikkelen kan du lese om hva som fikk Ann-Kristin og Jonny til å kjøpe hytte her, hvordan kjøpsprosessen foregikk og hvordan paret opplever Lemonsjøen.

Ann-Kristin og Jonny setter stor pris på serveringstilbudene ved Lemonsjøen.

Hvorfor falt valget på hytte på Lemonsjøen?

Hovedsakelig på grunn av lokal tilknytning, da min mor er fra Murudalen, sier Jonny, men også fordi vi har gjort oss kjent i området og med alle mulighetene som fins her, gjennom alle fire årstidene. Jeg har vært med til Murudalen i 30 år, og har virkelig lært meg å sette pris på området, og folkene her oppe, skyter Ann-Kristin inn. Når vi nå fikk muligheten til å bygge vår egen hytte i dette fantastiske området, så er det virkelig en drøm som har gått i oppfyllelse.

Hvordan var kjøpsprosessen?

Kjøpsprosessen var for oss veldig grei og ryddig, da jeg jobber i hyttebransjen, og er kjent med alle prosedyrene, sier Jonny. Når det er sagt, så er det lagt veldig godt til rette for at det skal være enkelt å kjøpe tomt, avtale grunnarbeider og få bygd seg hytte, uavhengig om du velger en av hytteleverandørene som er etablert på Lemonsjøen, eller om du velger en hyttemodell ut i fra egne preferanser. Fra vi kjøpte tomt, og skrev kontrakt på hytte, så tok det ca. 10 måneder til hytta stod klar for innflytting. Vi var veldig oppsatt på å få plassere vår hytte som ønsket på tomten, og dette gikk smertefritt, da vi holdt oss godt innenfor reguleringsbestemmelser og byggegrenser.

Hytten ligger idyllisk til i Utsikten Hyttefelt.

Hva er det beste med å ha hytte på Lemonsjøen?

Stillheten, og nærheten til naturen. Vi bor i Øyer, rett ved Hafjell, og kan ikke få fullrost hvor deilig det er å komme opp hit og bare nyte natur og stillhet. Her er det alpint- og langrennsløyper i umiddelbar nærhet, men for oss så er mulighetene på sommer og høst, minst like viktig. Fjellturer til fots, fiskemuligheter i alle retninger, og bare en liten svipptur med bil, så er du på Gjendesheim, i hjertet av Jotunheimen. Mulighet for leie av el-sykkel og båt, finnes også.

Hvordan opplever du at nabolaget er og tilbudet ellers?

Vi har ikke rukket å bli kjent med så mange naboer enda, men de vi har vært i kontakt med har vært veldig hyggelige og imøtekommende. Det virker som at skuldrene senkes og at smilet kommer frem på de fleste som inntar området, og det forstår vi godt. Lemonsjøen Fjellstue og Kalven Seter er serveringstilbud som vi setter stor pris på, og som vi benytter så ofte vi kan. Bakdelen er at disse holder stengt i perioder, og gjerne samtidig, så da er det plutselig ingen muligheter for å få kjøpt hverken vått eller tørt. Med en økende utbygging og flere etablerte fritidsboliger, vil forhåpentligvis kundegrunnlaget til disse bedriftene bli stort nok til at de kan holde helårsåpent.

Bruker dere hytten året rundt? Driver dere med noe utleie?

Vi vil benytte hytta ved enhver anledning, og gjennom hele året. Nå har vi alt vi trenger av klær og utstyr på hytta, og med en reisetid på bare halvannen time, så ligger det til rette for å ta spontanturer hver ledige helg. Vi har ikke tenkt å sette hytta vår i utleie, men det er greit å vite at muligheten finnes, og med godt inntektspotensiale.

Til sist, vil dere anbefale andre å kjøpe hytte på Lemonsjøen?

Absolutt! Vi vil fortsatt karakterisere Lemonsjøen som en litt uoppdaget perle. Selv om byggeaktiviteten har tatt seg opp, så er det fortsatt fredelig og godt her oppe, sammenlignet med de større destinasjonene.

Interessert i hytte på Lemonsjøen?

Kunne du tenke deg å lære mer om hyttene på Lemonsjøen? Vi hytter fra kroner 2.840.000, og bistår gjerne gjennom hele prosessen. Ønsker du å bygge selv? Se våre byggeklare tomter, og bygg det du selv ønsker på tomten. 

Flere inspirasjonsartikler