logo

Nyhetsbrev

Besseggen

Det er minst en grunn til at Besseggen er en av landets mest populære turer. Den fantastiske utsikten over ville Jotunheimen og bratte stier gir en god følelse av mestring. Turen er ikke spesielt vanskelig, og heller ikke utsatt, men gir likevel en luftig følelse med det grønne fjellvannet Gjende 400 meter lenger ned på den ene siden, og det dypblå Bessvatnet på den andre.

Turen over Besseggen går mellom Gjendesheim og Memurubu. De fleste tar båten og går Besseggen denne veien. Da klyver du oppover, og det oppleves mindre luftig enn når du går andre veien med utsikt mot halve Jotunheimen. Turen mellom Memurubu og Gjendesheim over Besseggen er 17 kilometer lang, og det høyeste punktet ligger på 1743 moh. Beregn rundt 8 timer på hele turen.

Hovedsesongen for Bessegg-trafikken er juli og august og de første helgene i september. Men Besseggen kan du ofte gå tidlig i sesongen, og til langt ut på høsten. Har du en helg til rådighet, kan du båten helt inn til Gjendebu og forsere Bukkelegret dag 1 og Besseggen dag 2.